Därför ska du köpa din belysning på nätet

Ett rum behöver upp till 10 olika ljuskällor för att belysningen ska vara funktionell och bra. När du ska köpa många lampor är det mer fördelaktigt att köpa din belysning på nätet. Dels kan du få mycket bättre priser på nätet och dels är utbudet mycket större hos en nätbutik än om du skulle handla i en fysisk butik.

Interior,Decoration,Of,Stylish,Housing.,Loft,Style,Incandescent,Lamp.,ModernOm du ska inreda ditt hem med ny belysning är det en bra idé att köpa din belysning online. Att köpa lampor och belysning online är det bästa du kan göra om du vill komma billigare undan men även ha ett större utbud att välja bland. Oftast har nätbutikerna bättre priser än vad fysiska butiker har eftersom nätbutikerna har mycket mindre omkostnader. Om du vill få ner kostnaderna ytterligare på din belysning kan du leta efter diverse rabattkoder eller passa på att beställa allt från samma ställe och få fri frakt. Att invänta reatillfällen är också smart att göra. Att göra inköp som lampor till hemmet på nätet har aldrig varit mer lämpligt och fördelaktigt som nu. Du får ofta snabbt hem din beställning och många nätbutiker har väldigt bra kundservice.

Fördelar med att köpa belysning online:

  • Större utbud
  • Billigare pris
  • Bra kundservice
  • Du slipper åka någonstans

Ha fler ljuskällor än du tror

När du ska inreda ditt hem med belysning ska du tänka på att använda många ljuskällor som ger olika typer av belysning. Många inreder med alldeles för få ljuskällor. Det är viktigt att hitta en bra balans mellan de tre olika belysningsformerna som finns. Funktionsbelysning, allmänbelysning och stämningsbelysning är det tre huvudkategorierna inom belysning. När det kommer till att inreda med belysning är en generell regel att ett rum bör ha någonstans mellan 5-10 olika ljuskällor. Du kanske tycker att det låter mycket men i ett stort rum som exempelvis vardagsrummet kommer du snabbt upp i 10 olika ljuspunkter. Tänk på att variera vart belysningen sitter. Den bör sitta både högt och lågt.

Inreda med belysning

I vardagsrummet behöver du inreda med alla tre belysningssorter. I ett vardagsrum kan du ha exempelvis taklampa, fönsterlampor, bordslampa, golvlampor och tavelbelysning. I sovrummet kan du inreda med både stämningsbelysning och funktionsbelysning. Det kan vara bordslampor, fönsterlampor och eventuellt någon ljusslinga. Om du läser mycket i sängen ska du ha en sänglampa som ger dig ett riktad ljus. Den ska gärna vara vridbar för att det ska bli lättare att anpassa ljuset beroende om du sitter eller ligger ner. I köket ska du också satsa på funktions- och stämningsbelysning. Det viktigaste i köket är att lampan över matbordet är riktad neråt och att den inte sitter för högt. Vid köksbänken är det viktigt med ett funktionellt ljus. I hallen passar det perfekt med en bra allmänbelysning i form av en plafond eller taklampa. Du kan komplettera med en vägglampa som ger stämningsbelysning. I badrummet är en allmänbelysning tillsammans med en riktad funktionsbelysning en perfekt kombination. Du vill undvika att få skuggor i ansiktet när du står framför spegeln.