Så inreder du lyxigt med små medel

Om du vill ha ett glammigt hem utan att behöva lägga ut en förmögenhet är det fullt möjligt. Det finns massor med enkla knep för att skapa en lyxig känsla utan svindyra designprylar. Ingen kommer inte ens märka att det är budgetlyx.

Att ha ett hem som andas lyx utan att behöva betala en stor summa pengar är faktiskt möjligt. En av det mest prisvärda sätten att ge ditt hem en lyxig känsla är att sätta upp konst. Konst kan vara dyrt men något som upplevs lika lyxigt och dyrt är posters. Att göra en tavelvägg med svartvita posters i svarta ramar är något som ser väldigt snyggt och lyxigt ut. Du kan beställa svartvita posters online till en billig peng. En viktig sak du ska tänka på är att du ska välja posters som du gillar, det kommer göra att inredningen upplevs som lyxig och personlig.

Sammet är ett material som andas lyx

Sammet är ett material som andas både lyx och kvalité. Ett par snygga soffkuddar i sammet eller ett par gardiner kan vara det du behöver för att uppnå en lyxkänsla. Du kan hitta både billiga gardiner och soffkuddar på nätet. En sammetsfåtölj kan också ge en lyxig look. Mattor är en annan textil som verkligen kan lyfta ett rum och du kan hitta en billig matta som ger den önskade lyxkänslan. Allt handlar om hur du placerar mattan och vilken storlek den har. En stor matta ger ett maffigt intryck och fyller ut rummet på ett bra sätt. Mattan bör absolut gå utanför soffan. Soffbordet kan också göra stor skillnad. Rätt soffbord kan göra rummet både större och snyggare. Satsa på ett i marmor eller i mässing. Du kan alltid köpa begagnade möbler för att komma ännu billigare undan. Det är lätt att fräscha upp möbler om det behövs.

Inred med doftljus och växter

Att piffa upp hemmet med gröna växter är ett väldigt billigt och enkelt knep för att få ett stilrent intryck som också är snyggt. Allt handlar om vilka växter du väljer. Välj helst stora maffiga växter. Något som verkligen tillför mycket vardagsglamour är doftljus. Doftljus i eleganta förpackningar är den perfekta inredningsdetaljen för ett lyxigt hem. Det finns stilrena och snygga doftljus att köpa till en billig peng.

Tips för budgetlyx:

  • Sammet
  • Doftljus
  • Handla begagnat
  • Posters
  • Stora växter