Få snygga fönster med nya gardiner

Hur dina fönster ser ut har stor betydelse för hur du upplever ett rum, både inifrån och utifrån. Genom att måla om fönsterfodret och byta ut gardinerna går det att skapa en ny stilren känsla snabbt.

Fördelen med att snygga till fönstren är att det är ett billigt sätt att förnya hemmet. På så sätt kan du följa de senaste inredningstrenderna utan att behöva lägga alltför mycket pengar på inredning. Hos Rosa Huset hittar du billiga gardiner för alla typer av rum. Här kan du till exempel beställa barngardiner, hissgardiner och linnegardiner. Även gardinkappor, omtag och panelgardiner går att beställa, liksom mycket annat till inredningen av dina fönster. Det är bara att klicka hem och få det hemskickat inom kort till ett mycket bra pris.

Inred olika beroende på rum

Vilken typ av gardiner som passar bäst beror på vilket typ av rum de ska vara i. Vid inredningen av sovrum passar det till exempel bra med dubbla gardinpar och enfärgade gardiner. Här kan du även använda gardiner för att skärma av sängen om rummet är stort. Det ger en mer ombonad känsla och kan främja sömnkvaliteten.

I ett barnrum passar det förstås bra med lekfulla gardiner och här bör även barnet få vara med och bestämma. Åtminstone om det är ett lite större barn med egna intressen och åsikter. Kanske blir det en gardin med gulliga djur eller med färgstarka mönster?

I vardagsrum och kök kan gärna de senaste inredningstrenderna få styra val av gardin. Genom att välja billiga gardiner är det möjligt att byta ut dem ofta och på så sätt alltid ha en modern känsla. För tillfället är den ljusa färgskalan mycket trendig, till exempel dimmad rosa.

Fräscha upp fönster

Kanske räcker det inte med att bara köpa nya gardiner för att fönstren ska se fräscha ut? Om de är riktigt slitna kan de till och med behöva bytas ut eller målas om. Att ordna nya fönster behöver dock inte bli en dyr historia. Det går till och med att hitta gamla vackra fönster helt gratis eftersom det händer att fullt fungerande fönster slängs på soptippen vid renoveringar. Undersök därför gärna marknaden för bortskänkes på de marknadsplatser som finns online innan du köper nytt. Ibland går det att fynda fönster i mycket bra skick som endast behöver ett lager med färg för att bli som nya.