Så skapar du ett lyxigt hem

Att ta ditt hem till nästa nivå och skapa en känsla av lyx kräver ingen stor budget. Genom att satsa på väl valda inredningsdetaljer kan du få oanade effekter. Textiler är också något som kan göra ett hem både exklusivt och ombonat.

Modern,Textiles,For,Pillows,,Curtains,And,Bedspread,In,The,BedroomOm du önskar att du hade ett hem som andas lyx men inte har en stor inredningsbudget behöver du inte misströsta. Det går nämligen att få ett exklusivt hem med lite pengar. Att inreda med olika textilier är både billigt och något som kan förhöja känslan av lyx. I sovrummet kan du bädda med krispiga lakan och många kuddar. Över lakanen lägger du ett snyggt quiltat överkast eller i sammet. Det finns många fantastiska överkast att köpa för att få till den där exklusiva hotellkänsla i sovrummet. Ett tips är att satsa på mörka mustiga färger. Inred gärna med gardiner som matchar överkastet. Textilier överlag kan du laborera och komma långt med.

Satsa på detaljerna

Om du har blommor är ett tips att placera ut dem strategiskt på bra platser. En vas i keramik är perfekt att sätta snittblommor i. Doftpinnar är också något som förknippas med lyx men som är billiga i inköp. Att inreda med mattor och speglar förhöjer också den lyxiga känslan. Det är helt klart det små detaljerna som gör hela skillnaden. Innan du köper nya inredningsdetaljer är ett tips att kolla vad du har. Du kanske kan tänka om och använda dem på ett annat sätt.

Belysningen är viktig

Belysning är ett annat sätt att skapa trivsel och en speciell känsla i ett rum på. Rätt belysning på rätt plats kan ha oanade effekter. I badrummet kan du satsa på en tvål som har en lyxig förpackning, helst med tillhörande handkräm. Du behöver absolut inte köpa något dyrt märke utan det finns budgetvarianter som ser exklusiva ut. Att tänka på hur du placerar möblerna i rummen kan också ha effekt. Att möblera om med det du redan har kan vara värt ett försök. Det viktiga är att rummet är sammansatt på ett bra sätt.

Billig inredning som andas lyx:

  • Blommor och växter
  • Stilren sammet
  • En välbäddad säng med överkast
  • Doftljus och doftpinnar
  • Mattor
  • Marmor
  • Konst och tavlor