Shoppa modest fashion online

Även om Sverige är en självklar del av det multikulturella världssamhället, är utbudet av turbaner, hijabs och abayas i de fysiska modebutikerna fortsatt skralt. Som tur är kan du lätt söka dig till online-handeln och snart hitta en mängd olika alternativ som passar just din unika stil.

“Modest” behöver nämligen inte betyda “tråkigt”. Näthandlarnas imponerande utbud av hijabs, abayas och turbaner i olika färger, material och stilar gör att du kan välja och vraka mellan modesta modedetaljer och kläder som passar även en utåtriktad och uttrycksfull garderob.

Muslimskt mode inspirerar

Även någon med ett mer stilrent sinne för fashion kan dra nytta av det stora modeutbudet hos näthandlare som HijabFactory . För dig som vill kombinera hijaben med en avskalad skandinavisk estetik finns inspiration att hämta hos Imane Asry, bloggerskan bakom Hijabista. Asry kallar själv sin stil modest fashion med en skandinavisk touch.

På horisonten skönjs en trendvåg där både kristen och muslimsk arabisk kultur och arabiskt mode väcker intresse och hittar en publik även i icke-religiösa kretsar.

“Intresset för muslimskt mode har ökat lavinartat det senaste åren”, skriver Svenska Dagbladet.

Tre anledningar att handla online

  • Som med all e-handel kan du via internet ta del av ett betydligt större utbud än vad dina lokala handlare erbjuder. Det gäller även dig som bor i storstäderna.
  • I coronatider då det är önskvärt att handla ensam i butiker bjuder e-handeln möjligheter för dig och dina vänner att samlas kring skärmen och shoppa tillsammans.
  • Med hemleverans och de generösa regler för returer de flesta näthandlare erbjuder, slipper du butikernas plågsamma provrum. Hemma ser du hur dina kläder ser ut på dig “på riktigt” och löper mycket mindre risk att göra felköp du ångrar i flera år efteråt.